Design by Sam Teoh Architects

The project involved renovations and additions to an existing farmhouse that was built prior to the turn of the century. Sam Teoh included the reorganisation of rooms while living areas, service areas and bedrooms were added, transforming it into a homestead capable of accommodating the extensive family. Where possible materials were recycled from retired buildings on the property to preserve the legacy of the family. Significant elements, materials and fixtures which were sentimental to the owners were commemorated and reused in the original parts of the house.

The interiors were refurbished to include modern day conveniences while maintaining key historic features. Modern slick features were designed and incorporated into the new wing additions.

Date:Completed 2015

Project:Restoration & Renovation